Rolgordijnen Lochristi

Rolgordijnen op maat gemaakt met inbegrip van opmetingen en montages ook in Lochristi

Rolgordijnen zijn vooral samengesteld uit polyester stoffen, een rol met ingebouwde rem, beugels om het geheel te bevestigen, een kunststof ketting, een onderlat en eventueel zijgeleiders. Rolgordijnen op maat gemaakt zijn het efficiëntst, mooist en ze gaan langer mee. We komen tot in Lochristi voor het opnemen van de juiste maten.

  • Verduisterende rolgordijnen met koof en zijgeleiding passen perfect en voorkomen streepjes lichtinval aan de zijkanten.  Ideaal voor slaapkamers.
  • Rolgordijnen op maat voor Lochristi gaan langer mee doordat nergens wrijvingen zijn die de stof doen rafelen.
  • Rolgordijnen kunnen in grote breedtes geleverd worden. Soms worden ze beter onderverdeeld.

Rolgordijnen kleuren, stoffen, mogelijkheden

Rolgordijnen bieden in mindere of meerdere mate transparantie, mede afhankelijk van de gekozen doek. De betere stoffen zijn vaak van polyester en zijn sterk, fijn van structuur, kreukvrij en niet onderhevig aan verkleuring of krimp. Overal waar er de mogelijkheid bestaat om deze te bevestigen, zijn rolgordijnen toepasbaar. De beugels kunnen worden aangebracht op de muur, het plafond of het raamwerk zelf.

  • Wit, ecru, zandkleur, grijs en zwart worden meest gekozen. Ook motieven zijn voorhanden.
  • De stofdoeken hebben verschillende structuren en transparantie.
  • Rolgordijnen zijn afwasbaar (afhankelijk van de gekozen doek), dus ideaal voor keuken en badkamer. Verduisterende rolgordijnen lijken ook favoriet gekozen voor slaapkamers.

Ook in rolgordijnen: wat is de Japandi stijl?

De Japandi style, ook in Lochristi reeds een trend, combineert Scandinavische met Japanse elementen, waarbij eenvoud en functionaliteit domineren. Sommigen omschrijven de Japandi stijl als minimalistisch qua woonstijl. Natuurlijke materialen, rustige kleuren waaronder veel ecru, tamelijk strakke lijnen en veel homogeniteit maken uw living of slaapkamer tot een Japandi interieur. Uw bijpassende rolgordijnen kunnen hier een substantiële bijdrage leveren.

Algemene conclusie bij rolgordijnen: waar op letten?

Rolgordijnen kiezen gebeurt in functie van het doel, de plaats, de huisstijl, uw persoonlijke voorkeur. De kwaliteit van de materialen en de vakkundigheid van de plaatsing maken zeker weten het verschil.

  • Voor onberispelijk resultaat moeten de maten heel nauwkeurig worden genomen.
  • Rolgordijnen dienen 100% waterpas te worden geplaatst: de minste afwijking is visueel nefast.
  • Ingeval van draai-en kip ramen: correcte bevestiging op de raamomkasting maakt het makkelijk.
  • Gemotoriseerde rolgordijnen zijn in aan te raden voor grote raampartijen. Mogelijk met batterijsysteem of op 230V.