Raamdecoratie & gordijnen

Overgordijnen en gordijnen te Olsene: zowel functioneel als decoratief

Gordijnen en overgordijnen te Olsene hebben tot doel de zon wat te weren, het licht te temperen, inkijk tegen te gaan, de ruimten piekfijn aan te kleden, gezelligheid en warmte in huis te brengen, de akoestiek tegemoet te komen. De gordijnen en overgordijnen worden op maat geconfectioneerd in ons eigen naaiatelier. Voor alle vormen van  raamdecoratie zijn, naast kwaliteit van de stoffen of materialen, exacte opmeting en perfecte plaatsing cruciaal.

 

  • Gordijnen voor Olsene zijn uit katoen, linnen of polyester; overgordijnen idem of samengesteld. De juiste afweging maken tussen doorschijnend en verduisterend blijft een goed uitgangspunt.
  • Gordijnstoffen en/of systemen combineren blijkt een nieuwe trend en levert soms verrassende voordelen op, ook in originaliteit.
  • Kwalitatieve gordijnen en overgordijnen kunnen tegen een stootje, zijn gemakkelijk wasbaar, beschikken over een degelijk ophangsysteem. Ze open- en dichttrekken kan best zo simpel mogelijk verlopen.
  • Gordijnen te Olsene plaatsen veronderstelt een goede opmeting en onopvallend corrigeren van scheve toestanden is voor onze rekening. We hebben er ervaring mee.

Voor Olsene klassieke gordijnen, inbetween gordijnen, vouwgordijnen, paneelgordijnen: de meest voorkomende gordijnsoorten

Gordijnen in al zijn soorten zijn ontworpen in functie van de situatie en technische mogelijkheden, de specifieke behoefte, de interieurstijl en natuurlijk uw persoonlijke smaak. Bij rechte wanden gaan klassieke gordijnen en overgordijnen bijna overal. De zogenaamde inbetween gordijnen vallen tussen de twee in en zorgen voor toch nog veel lichtinval zonder inkijk. Overige systemen zijn doorgaans uit minder soepele of zwaardere materialen en bestaan uit ofwel verticale, ofwel horizontale lijnen. De meest toegepaste gordijnsoorten bespreken we onder hun aparte pagina’s: vouwgordijnen, plissegordijnen, dupligordijnen, paneelgordijnen. Voor schuine wanden zijn er aparte oplossingen zoals rolgordijnen of andere gordijnsystemen met zijgeleiding.

 

  • We staan altijd klaar voor professioneel advies, ofwel bij u thuis, ofwel bij ons in de winkel. Voor elke gegeven omstandigheid bestaat een oplossing. Naast de technische kant verschaffen we uiteraard ook gedegen interieuradvies.
  • Er is een grote keuze aan systemen, merken, dessins en kleuren. We vertegenwoordigen alle belangrijke fabrikanten die tevens een bewezen staat van dienst hebben inzake degelijkheid in stoffen
  • Alle opmetingen worden door onszelf verricht en we spreken altijd over 100% maatwerk. Daartoe beschikken we over eigen naaisters en stiksters.
  • De uitvoering gebeurt door een ervaren team van plaatsers-decorateurs.