Vouwgordijnen

Vouwgordijnen op maat gemaakt

Een vouwgordijn zoals de naam laat vermoeden vouwt zich door gebruik van baleinen op. Met vouwgordijnen (stores/american-stores/optrekgordijnen) bepaalt U zelf makkelijk lichtinval en zichtbaarheid. Ze zijn in diverse stofsoorten verkrijgbaar en creëren een strakke en tegelijk warme sfeer, van transparant, in-between (semi-transparant) tot gevoerd al dan niet verduisterend. De bediening gebeurt manueel of elektrisch. Onze vouwgordijnen worden in eigen atelier geconfectioneerd en zijn voorzien van baleinen en onderlat welke makkelijk kunnen verwijderd worden voor het reinigen.

 

  • Vouwgordijnen kunnen tot breedte van 6m in 1 deel, afhankelijk van de gekozen stof.
  • Vouwgordijnen zijn makkelijk combineerbaar met overgordijnen en in-between gordijnen.

Vouwgordijnen stoffen, kleuren, mogelijkheden

Vouwgordijnen creëren een unieke sfeer. De transparante stoffen zorgen ervoor dat u uw zicht naar buiten blijft behouden, maar ook directe inkijk voorkomt, waardoor men van de optimale lichtinval in huis kan genieten. Dit is zeer aangenaam in elk seizoen van het jaar. In het voorjaar genieten van de eerste zonnestralen, in het najaar zoveel mogelijk licht binnenkrijgen ook al wordt het sneller donker.

  • TRANSPARANTE vouwgordijnen (vitrage) worden meest gekozen in een gebroken wit en zijn vaak in een synthetische stof, dit om verkleuring te voorkomen. Meestal worden deze gecombineerd met overgordijnen.
  • IN-BETWEEN vouwgordijnen zijn geconfectioneerd met stoffen die zitten tussen vitrage en overgordijnen, dit wil zeggen dat ze toelaten om nog van binnen naar buiten te kijken, maar meer privacy geven van buiten naar binnen toe. Zowel vitrage als in-between vouwgordijnen laten licht door maar bieden een verschil in privacy. In-betweens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, stoffen.
  • VOUWGORDIJNEN met VOERING: bieden extra bescherming aan uw stof tegen weersinvloeden zoals zonlicht. Bij de keuze van een gewone voering laten de vouwgordijnen nog licht binnen komen. Indien u kiest voor een vouwgordijn in een slaapkamer worden deze verduisterend gevoerd. Gevoerde vouwgordijnen houden ook koude of tocht tegen. De gekozen voeringstof wordt achter het vouwgordijn verwerkt.

Vouwgordijnen: waar op letten

Vouwgordijnen kies je in functie van de interieurstijl en uw persoonlijke smaak. De kwaliteit van het textiel en de deugdelijkheid van het systeem zijn belangrijke factoren voor het welslagen en gebruikscomfort. Plaatsen van optrekgordijnen blijft een delicate klus die beter door professionals wordt uitgevoerd. De keuze voor wand- of plafondmontage zal afhangen van de situatie.

 

  • NIEUW zijn nu de stoffen uit gerecycleerde materialen van reststromen en afval als wol, acryl, polyester en katoen of afvalmateriaal uit de productie van aardolie. Eveneens stoffen van 100% rPET.
  • TREVIRA: Dit zijn brandvertragende stoffen verwerkt als vouwgordijn en toepasbaar in openbare gebouwen, maar ook particulier mogelijk.