Raamdecoratie & gordijnen

Ook voor interieurs in Zingem: gordijnen en overgordijnen: zowel functioneel als decoratief

Ook voor interieurs in Zingem hebben gordijnen en overgordijnen tot doel de zon wat te weren, het licht te temperen, inkijk tegen te gaan, de ruimten piekfijn aan te kleden, gezelligheid en warmte in huis te brengen, de akoestiek tegemoet te komen. De gordijnen en overgordijnen worden op maat geconfectioneerd in ons eigen naaiatelier. Voor alle vormen van  raamdecoratie zijn, naast kwaliteit van de stoffen of materialen, exacte opmeting en perfecte plaatsing cruciaal. Daarvoor komen we tot bij u in Zingem.

 

  • Gordijnen en overgordijnen zijn uit katoen, linnen, polyester of samengesteld. De juiste afweging maken tussen doorschijnend en verduisterend blijft een goed uitgangspunt.
  • Gordijnstoffen en/of systemen combineren blijkt een nieuwe trend en levert soms verrassende voordelen op, ook in originaliteit.
  • Kwalitatieve gordijnen en overgordijnen kunnen tegen een stootje, beschikken over een degelijk ophangsysteem. Ze open- en dichttrekken kan best zo simpel mogelijk verlopen.
  • Gordijnen plaatsen in Zingem veronderstelt een correcte opmeting en vraagt ernaar onopvallend te corrigeren teneinde hier en daar scheve toestanden uit te werken. Dit mag je aan ons overlaten; we hebben er ervaring mee.

 

Klassieke gordijnen, inbetween gordijnen, vouwgordijnen, paneelgordijnen: de meest voorkomende gordijnsoorten

Gordijnen in al zijn soorten zijn ontworpen in functie van de situatie en technische mogelijkheden, de specifieke behoefte, de interieurstijl en natuurlijk uw persoonlijke smaak. Bij rechte wanden gaan klassieke gordijnen en overgordijnen bijna overal. De zogenaamde inbetween gordijnen vallen tussen de twee in en zorgen voor toch nog veel lichtinval zonder inkijk. Overige systemen zijn doorgaans uit minder soepele of zwaardere materialen en bestaan uit ofwel verticale, ofwel horizontale lijnen. De meest toegepaste gordijnsoorten bespreken we onder hun aparte pagina’s: vouwgordijnenplissegordijnen, dupligordijnenpaneelgordijnen. Voor schuine wanden zijn er aparte oplossingen zoals rolgordijnen of andere gordijnsystemen met zijgeleiding.

 

  • We staan altijd klaar voor professioneel advies, ofwel bij u thuis in Zingem, ofwel bij ons in de winkel. Voor elke gegeven omstandigheid bestaat een oplossing. Naast de technische kant verschaffen we uiteraard ook gedegen interieuradvies.
  • Er is een grote keuze aan systemen, merken, dessins en kleuren. We vertegenwoordigen alle belangrijke fabrikanten die tevens een bewezen staat van dienst hebben inzake degelijkheid in stoffen.
  • Alle opmetingen in Zingem worden door onszelf verricht en we spreken altijd over maatwerk. Daartoe beschikken we een equipe eigen naaisters.
  • De uitvoering gebeurt door een ervaren plaatsers-monteurs.